Redactie algemeen 0 reactie(s) do 13 mei 2021, 3:59

Dit zijn de vijf thuiswerk- en kantoortrends van 2021

Laatste update: 1 jaar geleden

Door de coronapandemie, die in 2021 helaas nog steeds een feit is, staat het jaar vooral in het teken van thuiswerken. In deze blog nemen wij je daarom mee in trends die zowel interessant zijn ongeacht je werkplek. Ben je nieuwsgierig naar deze trends? Lees dan snel verder. 

 

Flexibele werkplekken
Je ziet het steeds meer; kantoortuinen met flexibele werkplekken. Een flexibele werkplek heeft als voordeel dat het creativiteit stimuleert omdat je nooit gebonden bent aan een werkplek. Doordat je steeds wisselt van plek, krijg je een gevoel van vrijheid en werk je met andere mensen samen. Daardoor komt creativiteit nog beter op gang. Werken op een flexibele werkplek is echter niet meer zo vanzelfsprekend door de coronasituatie omdat iedereen telkens van werkplek wisselt. Werk je toch in een kantoortuin tijdens de coronacrisis? Zorg dan voor je eigen kantoorartikelen. Bedrukte pennen, desinfectiegel, agenda’s, powerbanks, notitieboekjes, enzovoorts. Zo hoef je zo min mogelijk elkaars spullen aan te raken. 

 

Groene werkplek

Waar onze woonkamer decoreren met planten tegenwoordig een mega trend is, zien we dit op kantoor ook steeds vaker terug. Het voordeel van planten op kantoor is dat ze een ontspannen sfeer creëren. Zo helpt een Aloë Vera plant bij het zuiveren van lucht rondom je bureau. De plant breekt chemische stoffen af, om ‘s nachts vervolgens weer meer zuurstof te produceren. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat je je beter kunt ontspannen. Daarnaast zijn planten ook geschikt wanneer je een ruimtelijk gevoel wil creëren. Door planten neer te zetten komt de ruimte meer tot leven en ontstaat er een gezellige sfeer. 

 

Thuiswerken, hybride of fulltime
Hoe kan het ook anders: thuiswerken is de trend van 2021. Door de corona situatie moesten we noodgedwongen thuiswerken. Inmiddels zijn we er zo aan gewend, dat we ook na de coronacrisis een of meerdere keren per week zullen thuiswerken. Minder reistijd, meer tijd met het gezin, meer tijd om te sporten en meer vrijheid zijn redenen om de thuiswerkplek ook in de toekomst als vanzelfsprekend te zien. Inmiddels hebben we onze thuiswerkplekken ook zo ingericht, dat we veilig en verantwoord aan het werk kunnen vanuit huis. Daarom zullen we in de toekomst steeds vaker variëren tussen thuiswerken en werken op locatie. 

 

Ergonomie
Wist je dat de helft van de medewerkers die op kantoor werken, last heeft van fysieke klachten zoals rug-, nek-, of schouderpijn? Om deze klachten te voorkomen, zie je dat werkgevers steeds vaker besluiten om het kantoor in te richten met ergonomisch verantwoord meubilair. Denk aan sta bureaus of een zitbal die je stimuleert om de juiste houding aan te nemen en waarmee je constant in beweging bent. Dit meubilair kun je natuurlijk ook aanschaffen voor je thuiswerkplek. 

 

Gezond

Fruit op het werk, een gezonde kantine, stoelmassages, een fietsplan of korting op een sportabonnement, je ziet het steeds vaker op kantoor. Ook op het gebied van thuiswerken zie je dat werkgevers steeds meer moeite doen voor een gezonde leefstijl van medewerkers. Zo krijgen collega’s regelmatig online video’s met thuiskantoor oefeningen doorgestuurd, of wordt er een betaalde versie aangeschaft van een wandel app. Door als bedrijf een steentje bij te dragen aan het welzijn en de gezondheid van medewerkers, zul je merken dat dit het werkplezier ten goede komt. Medewerkers voelen zich namelijk energieker en zullen zich bovendien beter kunnen concentreren.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.