Redactie algemeen 0 reactie(s) di 18 mei 2021, 20:23

Ede Centrum krijgt levendig Stadspark

Laatst bijgewerkt: maandag 17:16 uur

EDE – Het groene gebied tussen de Paasberg en het Oude Kerkplein ligt op de overgang van Ede Centrum naar de Veluwe. Het heeft een rijke historie en vele bijzondere elementen, zoals kunstobjecten, de Trapakkers, monumenten, een vijver en een prachtig uitzicht. Van dit gebied willen we hét levendige Stadspark van Ede maken.

Wethouder Jan-Pieter van der Schans: “Inwoners herkennen het gebied dat doorloopt tot in Ede Centrum nu niet als park en maken er weinig gebruik van. Dat willen we veranderen door het park op te knappen. Het plan is om te behouden wat al mooi is en er met een aantal aanpassingen een gezellig en aantrekkelijk Stadspark van te maken. Een plek waar Edenaren graag komen en elkaar ontmoeten”.

Uw ideale Stadspark
We willen van zoveel mogelijk Edenaren horen hoe zij hun ideale Stadspark zien. Zou u meer ruimte willen voor sporten en spelen? Meer horeca en terrassen? Of betere wandelroutes? Of vindt u het park goed zoals het is en zou u helemaal niks veranderen? Wij zijn benieuwd hoe u hierover denkt. Via www.ede.nl/stadspark vindt u een vragenlijst. Geef uw mening en help ons van het park een nog prettigere plek te maken.

In gesprek met de omgeving
Er hebben al gesprekken plaatsgevonden met een groep van ongeveer 50 omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden over de plannen voor het gebied. Deelnemers aan deze meedenkgroep geven aan dat het een mooi maar onsamenhangend gebied is. Sommigen hopen dat het rustige karakter behouden blijft, maar anderen willen het gebied juist aantrekkelijker maken voor bezoek en activiteiten. Ze zijn benieuwd naar de mening van andere Edenaren.

Groen en bruisend Stadspark
Wethouder Jan-Pieter van der Schans: “Het positieve effect van groen op gezondheid en welzijn is aangetoond. Daarom hoort bij een opgeknapt centrum ook een mooi groen park waar bezoekers tot rust te komen of activiteiten plaatsvinden. Ook helpt het park de binnenstad bij het oplossen van de klimaatopgave: bij veel regen kan het park het te veel aan water opvangen, bij extreme warmte kan het park verkoelend werken.”

Opknappen in delen
Het is niet de bedoeling om het hele Stadspark in één keer op te knappen. Het zal de komende jaren stap voor stap aangepakt worden. In het najaar van 2021 vinden al wel de eerste activiteiten plaats. Naar verwachting zullen begin 2022 de eerste ruimtelijke ingrepen plaatsvinden. Welke dat zijn beslissen we graag samen met Edenaren.

Levendig Centrum
Sinds 2016 werkt de Gemeente Ede samen met allerlei betrokkenen aan een Levendig Centrum. Samen maken we van Ede Centrum een plek waar men graag en met trots werkt, winkelt, woont of uitgaat. We willen de sfeer van de Veluwe weer tot in het hart door laten dringen. Dat doen we bijvoorbeeld door meer groen aan te planten. Na de Markt, Grotestraat, Maandereind en het Kuiperplein is nu het Stadpark aan de beurt.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.