Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 26 mei 2021, 19:08

Ede denkt mee over huisvesting van 200 asielzoekers en 400 arbeidsmigranten

Laatst bijgewerkt: maandag 17:15 uur

DEELEN –  Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en Rosewood Investments hebben bij de gemeente Ede een verzoek ingediend voor huisvesting van 200 asielzoekers en 400 arbeidsmigranten op de Kop van Deelen in Deelen. Gemeente Ede staat open voor de aanvraag voor huisvesting van zowel arbeidsmigranten als vluchtelingen.

Ten aanzien van de vluchtelingen vindt de gemeente het haar verantwoordelijkheid om mensen in nood te helpen waar ze kan. De gemeente is van mening dat het op de Kop van Deelen verantwoord is om op een goede manier huisvesting te bieden aan zowel arbeidsmigranten als vluchtelingen. Arbeidsmigranten zijn noodzakelijk voor werkgevers in onze regio. Door arbeidsmigranten op een verantwoorde manier te huisvesten, voorkomen we dat zij illegaal op bijvoorbeeld vakantieparken een plek vinden of een extra druk geven op de huizenmarkt. 

Ontwikkelaar Rosewood Investments wil op termijn een woon/zorginstelling ontwikkelen op deze locatie, maar in de tussentijd zullen zij de panden verhuren voor huisvesting van arbeidsmigranten en asielzoekers.

Planning

Op dit moment worden alle betrokkenen geïnformeerd over de plannen. Rosewood Investments, het COA en de gemeente Ede zijn of gaan de komende weken in gesprek met omwonenden en andere betrokkenen om te onderzoeken wat hun vragen, wensen en zorgen zijn. Hun inbreng wordt (waar mogelijk) meegenomen in de uitwerking van het definitieve voorstel door Rosewood en het COA. De direct omwonenden zijn per brief uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op locatie. Andere betrokkenen worden per brief uitgenodigd voor online bijeenkomsten.

De planning ziet er als volgt uit:

  • Begin juni zijn er (online) bijeenkomsten voor direct omwonenden en andere betrokkenen.
  • Op 1 juli en 8 juli praat de gemeenteraad over de plannen van Rosewood en het COA.
  • Na de zomer wordt er een definitief besluit genomen over de huisvesting.

Als de vergunning verleend wordt, start er een beperkte herinrichting van de gebouwen. 4 maanden daarna komen de bewoners. In de vergunning wordt opgenomen dat er niets wordt veranderd aan de monumentale kenmerken van de gebouwen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.