Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 22 juni 2021, 16:32

Reclamebelasting Ede en Bennekom gehalveerd vanwege corona

Laatst bijgewerkt: maandag 17:14 uur

EDE / BENNEKOM – De reclamebelasting die ondernemers in de centra van Ede en Bennekom betalen wordt over 2021 gehalveerd. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De ondernemersstichtingen krijgen hierdoor minder geld binnen, maar de gemeente staat daarvoor garant en heeft daarvoor middelen gereserveerd in de Herstelagenda Corona.

Promotie
Reclamebelasting wordt alleen in de centra van Ede en Bennekom geheven. De opbrengst wordt overgemaakt naar de ondernemersstichtingen van de centra en gebruikt voor collectieve promotie van het centrum. Beide stichtingen hebben de gemeente gevraagd of de belasting in 2021 gehalveerd kan worden.

Subsidie
Wethouder Jan Pieter van der Schans: ,,Veel ondernemers hebben het vanwege corona bijzonder lastig dit jaar, dus als gemeente werken we graag mee aan het verzoek van de stichtingen om de belasting dit jaar te halveren. Aan de andere kan willen we ook graag dat er ook dit jaar als het kan nog leuke dingen te beleven zijn in de centra. Als de stichtingen in Bennekom en Ede dat met het geld dat ze nu binnen krijgen niet kunnen organiseren, zal de gemeente daarvoor subsidie geven.”

Stichting Binnenstadsmanagement Ede
De coronacrisis heeft diepe sporen achtergelaten in de gehele samenleving. De ondernemers in Ede centrum zijn financieel hard getroffen door de verschillende maatregelen het afgelopen jaar. Sinds de start van de crisis is de Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE) met de gemeente Ede in gesprek gegaan hoe we de ondernemers kunnen ondersteunen. De tijdelijke uitbreiding van de terrassen was afgelopen en dit jaar een goede eerste stap. Het niet in rekening brengen van de terrashuur in 2021 gaf de horeca enige lucht en de halvering van de reclamebelasting voor alle ondernemers in Ede centrum biedt hen perspectief. De subsidie van de gemeente Ede zorgt voor continuïteit bij de SBE en biedt ruimte om activiteiten te organiseren. De SBE is de gemeente Ede erkentelijk voor hun bijdrage aan een Groen & Gastvrij Ede centrum.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.