Redactie algemeen 0 reactie(s) di 29 juni 2021, 1:44

Maurice Tax Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Laatst bijgewerkt: maandag 17:14 uur

EDE – De heer M.P. Tax is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester René Verhulst heeft hem op zaterdag 26 juni de versierselen uitgereikt die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens de viering van het 15-jarig bestaan van het G-hockey bij de Mixed Hockeyclub Ede.

Maurice heeft bij de Edese hockeyclub verschillende teams getraind en gecoacht. Daarnaast was hij actief als vrijwilliger binnen de evenementencommissie, de sponsorcommissie, het zomerhockey en de vriendjes-/vriendinnetjes hockeyochtenden.

De partner van Maurice werkte op een school voor speciaal onderwijs en de leerlingen waren bijzonder geïnteresseerd in hockey. Maurice zag mogelijkheden en samen met zijn partner stelde hij een plan op om een G-hockeyafdeling binnen de Edese hockeyclub op te zetten. Na goedkeuring door het bestuur is in 2005 het G-hockeyteam opgericht.

Maurice staat al die jaren gepassioneerd op het veld om samen met hulpcoaches de spelers te trainen, coachen en begeleiden. Maurice zorgt voor een pedagogisch leerklimaat waarin iedereen zich veilig en gehoord voelt. Hij kijk niet naar de beperking, maar naar de mogelijkheden. De spelers kunnen zo hun talenten benutten en verder ontwikkelen. Het team is heel succesvol tijdens kampioenschappen zoals op de Special Olympics.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.