Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 07 juli 2021, 19:21

Echtpaar Van Gijtenbeek krijgt gemeentelijke onderscheiding uitgereikt van burgemeester René Verhulst

Laatst bijgewerkt: maandag 17:14 uur

EDE – Burgemeester René Verhulst reikte op woensdag 7 juli, tijdens een speciale bijeenkomst in het Raadhuis, de Jan Hilgerspenning uit. Het echtpaar kreeg deze onderscheiding als blijk van waardering voor hun bijzondere inzet de afgelopen veertig jaar voor de Edese samenleving.

De heer G. (Bert) van Gijtenbeek en mevrouw S. (Tini) van Gijtenbeek-Modderkolk zijn geboren en getogen Edenaren. Zij zetten zich al jarenlang in als vrijwilliger voor verschillende Edese organisaties.

Bert is vijftien jaar vrijwilliger bij de Voedselbank in Ede en eerder was hij vrijwilliger bij het Hervormd Activerings Comité Ede/ de Winkel van Sinkel. Tini was vijftien jaar penningmeester bij De Peppelaars, een sport en spelvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking. Bert verrichtte bij deze vereniging allerlei hand- en spandiensten.

Meer dan dertig jaar geleden ging Tini op schilderles en ontdekte ze haar schilderstalent. Door schilderclub Nellestein & Nellestein wordt jaarlijks een verkoopexpositie gehouden bij de Manege zonder Drempels.

Dit is een bijzondere manege waar mensen met een ernstig meervoudige beperking kunnen huifbedrijden en/of logeren. Elk jaar maakt Tini vijftien schilderijen en stelt ze beschikbaar voor de expositie. Bert zorgt dat de schilderijen van zijn vrouw voorzien worden van een lijst. Samen verzorgt het echtpaar de inrichting van en begeleiding tijdens de verkoopexpositie, waarvan de opbrengst naar de Manege zonder Drempels gaat.

Ook schildert Tini al meer dan tien jaar schilderijen voor de stichting Schaapskudde Ede. Een fotoprint van het uitgekozen schilderij wordt gedrukt op de kerstkaart van de stichting. Deze kaarten worden in grote oplage verkocht en de opbrengst gaat naar de Schaapskudde Ede.

Jan Hilgerspenning
De Jan Hilgerspenning is een gemeentelijke onderscheiding. De penning staat voor je dromen najagen en nooit opgeven. De ontvanger van de penning draagt een waardevolle bijdrage aan de Edese samenleving. Het is een aanmoediging om een ‘hoogvlieger’ te worden. En een beloning voor doorzettingsvermogen en betrouwbaarheid. De burgemeester van Ede kent de penning toe.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.