Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 08 juli 2021, 16:17

Levi is de nieuwe kinderburgemeester van Ede

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:14 uur

EDE – Levi is de nieuwe kinderburgemeester van Ede. Kiki, Sophie en Josephine zijn de nieuwe kinderwethouders. Burgemeester René Verhulst maakte dit gisteravond samen met voormalig kinderburgemeester Lisa bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Edese raadszaal. In totaal meldden 44 kinderen zich aan.

De selectiecommissie koos uit alle aanmeldingen 10 kinderen uit die op 8 juni een korte presentatie mochten geven. Door de kwaliteit van de presentaties heeft de selectiecommissie naast een kinderburgemeester, niet twee maar drie kinderwethouders gekozen. De selectiecommissie bestond uit burgemeester René Verhulst, raadsleden Charifa el Kaddouri en Daan Westrate en Ümmünur Özel, voorzitter van de Jongerenraad Ede.

“We zijn overweldigd door de belangstelling om een plekje te veroveren in het nieuwe Kindercollege. Prachtig om te zien dat 44 Edese basisschoolkinderen zich hebben aangemeld. Dat is meer dan een hele klas vol met enthousiaste leerlingen! Het was lastig om te kiezen, maar ik ben nu vooral heel trots dat ik weer een superenthousiast Kindercollege mag voorstellen”, aldus burgemeester Verhulst.

Kinderburgemeester Levi van Ravensberg (10 jaar, EBS De Rots)
vindt Ede een mooi stukje Nederland en hij wil helpen om dat zo te houden: “Ede is een grote stad, maar toch rustig. Er is veel te doen. Vooral de Airborne vind ik erg leuk en belangrijk.”

Kinderwethouder Josephine de Heer (10 jaar, Paasbergschool)
is erg nieuwsgierig en wil graag met andere kinderen praten en nadenken over nieuwe plannen van de gemeente. Ze vertelt graag over wat ze zo leuk vindt aan Ede: “In Ede is veel ruimte om buiten te spelen. De omgeving is heel groen. Ook is er veel geschiedenis zoals de Airborne. Ede ligt in het midden van Nederland. Daardoor kan ik makkelijk naar familie die verder weg woont.”

Kinderwethouder Kiki Wessels (9 jaar, Koning Davidschool)
wil graag nieuwe mensen ontmoeten en met ze in gesprek gaan. Ook wil ze kinderen helpen. Daarom wil ze voor de kinderen in Ede opkomen en leuke dingen voor ze bedenken. Waarom Ede zo’n fijne plek is? “Ede is leuk omdat je veel kunt wandelen en sporten. En natuurlijk shoppen.”

Kinderwethouder Sophie Westerveld (10 jaar, De Ontdekking)
wil als lid van het Kindercollege graag meedenken over wat belangrijk is voor de gemeente Ede en houdt van organiseren. Wat beter kan in Ede? “Speeltuinen die ook geschikt zijn voor kinderen met een handicap en meer veilige fietspaden, zodat auto’s en fietsers elkaar niet in de weg zitten.”

Ontstaan Kindercollege
Eind 2017 werd vanuit verschillende raadsfracties een Kindercollege voorgesteld. Elke twee jaar kiezen we een nieuw Kindercollege. In het Kindercollege zit een aantal kinderen uit groep zes, zeven en acht. Het doel van het Kindercollege is om kinderen meer te betrekken bij de politiek en de gemeente. Het Kindercollege heeft ook een rol bij verschillende evenementen, zoals de Airborne Herdenkingen en Luchtlandingen, de Avond4daagse en de uitreiking van de Pluimen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.