Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 20 juli 2021, 19:05

Aanleg Parklaan gaat van start [video]

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:13 uur

EDE – Het wordt steeds drukker op de weg in Ede-Oost. De nieuwe huizen op het ENKA-terrein en de voormalige Kazerneterreinen en het World Food Center zorgen voor meer auto’s en fietsers. Om Ede-Oost goed bereikbaar te houden gaan we met het project de Parklaan nieuwe wegen aanleggen en bestaande wegen aanpassen. Zo blijft Ede vanaf de N224 en de A12 goed te bereiken. De gemeente Ede heeft de opdracht voor het aanleggen van de Parklaan verleend aan aannemer Van Gelder. De aannemer verwacht de gehele Parklaan begin 2023 af te hebben.

Wethouder De Pater is blij dat de aanleg van start gaat: “We zijn ervan overtuigd dat we met de Parklaan een veilige weg aanleggen waarmee we een groeiend Ede goed bereikbaar houden. Hierbij zorgen we ervoor dat u als inwoner tijdens de aanleg zo veel mogelijk uw normale routes naar werk, school en de binnenstad kunt blijven volgen en zo min mogelijk hinder van de aanleg ervaart.”

Aandacht voor duurzaamheid
Voor het aanleggen van de Parklaan is gezocht naar een aannemer die aansluit op onze duurzame ambities. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruik van materialen, het gebruik van elektrische machines en het behouden van zoveel mogelijk natuur. Zo wordt door de aannemer een tiny forest aangeplant en een voedselbos waar leren over de natuur en de herkomst van ons voedsel centraal staat.

Werkzaamheden starten begin 2022
Tot het einde van dit jaar is de aannemer bezig met het voorbereiden van de werkzaamheden. Naar verwachting starten de werkzaamheden begin 2022. Te beginnen met het noordelijk deel vanaf de N224. Halverwege 2022 vangen de werkzaamheden aan vanaf het zuidelijk deel vanaf de A12. De aannemer verwacht de gehele Parklaan begin 2023 af te hebben. De precieze planning wordt later dit jaar duidelijk als de plannen verder zijn uitgewerkt.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.