Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 21 juli 2021, 19:15

Spoorwegovergangen Ede en Lunteren dicht en geen treinen op de Valleilijn

Laatst bijgewerkt: maandag 17:13 uur

EDE / LUNTEREN – Van donderdag 22 juli tot en met maandag 26 juli wordt er op verschillende plekken langs de Valleilijn aan en rond het spoor gewerkt. De trein rijdt deze dagen niet. En verschillende spoorwegovergangen zijn gesloten. Houd rekening met omleidingen.

Dit weekend werkt ProRail aan het spoor en stations langs de Valleilijn. Vanaf donderdagavond 22:00 uur zijn verschillende spoorwegovergangen gesloten. Het gaat om verschillende overwegen in het buitengebied, Lunteren en het centrum van Ede. In Lunteren zijn de overgangen Mielweg, Meulunterse Engweg, Molenweg en Ruitenbeekweg afgesloten. In Ede gaat het om de overwegen bij de Asakkerweg/Kernhemseweg, rijksweg N224, Brouwerstraat, Nieuwe Stationsweg en de Telefoonweg. Uiterlijk maandagochtend 5:00 uur zijn alle overgangen weer open voor verkeer. Vanaf dan rijden ook de treinen ook weer.

Werkzaamheden Ede Centrum
Werkzaamheden binnen elf meter van het spoor mogen alleen gebeuren als er geen treinen rijden. Daarom werken we ook als gemeente dit weekend rond een aantal spoorovergangen in het centrum van Ede. We veranderen de verharding of de inrichting van de weg. Om overlast zoveel mogelijk te voorkomen, doen we het meeste werk overdag. Toch moeten we een aantal werkzaamheden ’s nachts doen vanwege de beperkte tijd. Dit kan zorgen voor geluidsoverlast. Omwonenden hebben hierover een brief ontvangen.

Omleidingen en ander vervoer
Bij verschillende overwegen wordt doorgaand verkeer omgeleid. U kunt hiervoor de borden volgen. Vanwege alle werkzaamheden verwachten we veel extra verkeer in het centrum van Ede. Wilt u deze dagen het centrum bezoeken? Kom zo veel mogelijk met de fiets. De overgangen Brouwerstraat en Nieuwe Stationsweg zijn wel open voor fietsers en voetgangers. Door de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Ede-Wageningen en Amersfoort. In plaats daarvan rijdt de Valleilijn stopbus. De vertrektijden daarvan vindt u in uw reisplanner.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.