Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 26 juli 2021, 16:21

10 jaar cel en tbs voor doodsteken Shelley in Ede

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:13 uur

ARNHEM / EDE – De rechtbank veroordeelt een 24-jarige man uit Ede voor het doden van zijn vriendin tot een gevangenisstraf van 10 jaar en tbs met dwangverpleging. Daarbij moet de man een schadevergoeding van ruim 55 duizend euro betalen aan de nabestaanden.

Op 23 juni 2020 hadden de man en zijn vriendin urenlang ruzie in haar woning in Ede. De man verklaarde dat hij een waas voor zijn ogen kreeg. Hij voelde veel woede, waarna hij zijn vriendin aanviel, haar meerdere keren met haar hoofd tegen de muur sloeg en haar daarna 51 keer met een mes stak. Het slachtoffer overleed aan de gevolgen van haar verwondingen.

Veel verdriet toegebracht
Volgens de rechtbank beroofde de man zijn 22-jarige vriendin opzettelijk van het leven. Levensdelicten zijn de ernstigste misdrijven die het Wetboek van Strafrecht kent. Het slachtoffer bevond zich in een kleine ruimte, waardoor zij zich lastig kon verdedigen. Dit maakt – volgens de rechtbank – dat haar laatste momenten zeer angstig moeten zijn geweest. De man bracht door dit misdrijf de familie en de vrienden van het slachtoffer veel verdriet toe.

Verminderd toerekeningsvatbaar
Uit 2 verschillende onderzoeken blijkt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. De rechtbank houdt hier rekening mee in de strafbepaling. Desondanks is een langdurige gevangenisstraf volgens de rechtbank passend. Daarnaast vindt de rechtbank de oplegging van de maatregel van tbs met dwangverpleging noodzakelijk, nu bij de man psychische stoornissen zijn vastgesteld waardoor de man een gevaar vormt voor de veiligheid van anderen. De straf die de rechtbank oplegt is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

​Schadevergoeding
De vordering tot schadevergoeding van de moeder van het slachtoffer – van ruim 35.500 euro – wordt volledig toegekend. De vordering van de stiefvader van het slachtoffer wordt deels toegekend tot een bedrag van ruim 19.700 euro.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.