Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 28 juli 2021, 23:50

Vermaak in de vakantieperiode

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:13 uur

Joepie, de vakantie komt er weer aan! Een tijd waarin je veel tijd hebt voor leuke activiteiten. Ben je door al je klusjes in huis heen en vraag je je af wat voor leuke dingen er allemaal in de vakantie te doen zijn? Je kan natuurlijk op vakantie gaan, maar je kan het ook dichtbij zoeken. Hieronder lees je van alles waarmee jij je tijdens je vakantie periode niet gaat vervelen. 

 

Dagje uit
Ook in de omgeving is er genoeg te beleven. Hier hoef je niet ver voor te reizen. Wat dacht je van een bezoekje aan het Historisch Museum in Ede of sportief mountainbiken in de Ginkelse Heide. Je kan natuurlijk ook je vrienden uitdagen om een avondje te gaan poolen of met lekker weer in het park gaan picknicken. Denk eens na over welke stad je nog niet geweest bent en rijd er naartoe. Een dagje strand en lekker baden in de zee is natuurlijk ook geen straf. Of wat dacht je van een rommelmarkt bezoeken? Er zijn tal van mogelijkheden om een dagje uit te gaan in de omgeving. 

 

Sport
Bij een vakantie hoort natuurlijk ook sportief bezig zijn. Zo heb je meer tijd voor je favoriete sporten, maar je kunt ook vaker de sportschool induiken of meer home-workouts doen. Met lekker weer is een rondje skeeleren of tochtje kanoën ook een echte aanrader. Naast zelf sporten, valt er ook veel sport te kijken in de vakantieperioden, zo is er altijd wel een groot toernooi of belangrijke competitie te vinden. Op voetbal wedden geeft je de mogelijkheid om nog meer spanning te beleven tijdens wedstrijden en kans te maken op grote prijzen. 

 

Uitgebreid koken 

Ben je al een echte chef-kok of wil jij jezelf een keer uitdagen om meer te koken dan alleen een ei? Dan is een vakantieperiode een ideaal moment om eens goed uitgebreid te koken. Stel een menukaart samen van meerdere gangen en neem genoeg tijd om deze voor te bereiden. Als je het al aandurft kan je een aantal vrienden uitnodigen, maar je kan ook eerst de gerechten zelf uitproberen. Zet een fijne afspeellijst op en leef je helemaal uit in de keuken. Met geluk kan je de gerechten buiten in het zonnetje uit serveren om er optimaal van te genieten. 

 

Lezen
Al die boeken in huis, maar zo weinig tijd om ze te lezen. Zo voelt het vaak tijdens drukke werkweken. En als je dan tijd hebt, kan je je moeilijk concentreren. De vakantie is hierdoor perfect om eindelijk eens die boeken te lezen die al een tijdje op je liggen te wachten. Als de zon schijnt kan je heerlijk met een goed boek en een glas drinken in jouw tuin of in het park de tijd doorkomen. Mocht de zon fel schijnen is het wel verstandig om je goed in te smeren, want met een goed boek ben je zo uren verder! 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.