Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 04 augustus 2021, 23:51

Een schadevergoeding na een whiplash ongeval

Laatst bijgewerkt: maandag 17:13 uur

Veel mensen denken dat whiplash een kleine verwonding is. Maar het kan ongemakkelijke, langdurige gevolgen hebben voor uw leven. In ernstige gevallen kunnen whiplash symptomen en schade blijvend zijn. Whiplash is het meest voorkomende letsel bij auto-ongelukken: de helft van alle auto-ongelukken in Europa heeft een whiplash-letsel tot gevolg.

 

Een letselschadebureau bekijkt elke zaak op individuele basis om ervoor te zorgen dat u de hulp krijgt die bij u en uw situatie past. Elke whiplash claim is anders en mensen kunnen op verschillende manieren worden geraakt. Daarom is niet exact te zeggen hoe hoog uw whiplash schadevergoeding zal zijn voordat u een claim indient.

 

Wat is whiplash?

Whiplash wordt veroorzaakt door een plotselinge schok of strekking van de nek die de gewrichtsbanden beschadigt. Het is een veel voorkomende blessure voor bestuurders of passagiers die betrokken zijn bij een kop-staartbotsing op de weg – en er is niet veel kracht voor nodig. Veel whiplash-letsels ontstaan bij aanrijdingen met lage snelheid – tussen de 5 en 10 km/u. De ernst van een whiplash-letsel hangt af van hoe goed u beveiligd bent (draag dus altijd uw autogordel) en of de hoofdsteunen van uw stoel al dan niet goed zijn geplaatst. Whiplash kan ook worden veroorzaakt door een struikel-, glij- of valongeval.

 

Kenmerken van whiplash

Door de impact schuift het hoofd plotseling naar voren en naar achteren, wat een verstuiking veroorzaakt. Whiplash kenmerken zijn onder meer zwelling, pijn, hoofdpijn en duizeligheid – allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op de manier waarop u uw dagelijks leven leidt. In de meeste gevallen is een whiplash zeer pijnlijk en kan het uw mobiliteit beperken. Het kan betekenen dat u vrij moet nemen van uw werk of dat u niet kunt autorijden terwijl u herstelt.

 

Oudere mensen – en mensen die al last hebben van nek aandoeningen zoals artritis – zijn vatbaarder voor een whiplash. Spieren en gewrichtsbanden verliezen flexibiliteit en kracht met het ouder worden en zijn daardoor kwetsbaarder voor beschadiging.

 

Kan ik een whiplash claim voor een schadevergoeding indienen?

Elk type ongeval waarbij de nek een plotselinge schok ondergaat, kan een whiplash veroorzaken. Een letselschadebureau kan u helpen bij het claimen van een schadevergoeding indien:

 

  • U een whiplash letsel heeft opgelopen bij een ongeval in de afgelopen drie jaar
  • Het was de schuld van iemand anders – gedeeltelijk of volledig
  • U kunt ook te allen tijde een whiplash claim indienen namens een kind dat ten tijde van het ongeval jonger was dan 18 jaar.

 

Indien zij ervoor kiezen om na hun 18de verjaardag een whiplash claim in te dienen voor dat ongeval, dan geldt de driejaars-limiet en hebben zij tot hun 21ste verjaardag de tijd om dit te doen.

 

Als het ongeval dat uw whiplash letsel heeft veroorzaakt niet uw schuld was, moet u zich niet overhaast voelen om terug aan het werk te gaan. Maar wij weten ook dat het nemen van verlof dat u niet had gepland, kan leiden tot financiële druk en zorgen over het nakomen van uw verantwoordelijkheden. Uw compensatieregeling kan u helpen de kosten van die werkonderbreking te dekken, evenals de kosten van medische behandeling of andere gevolgen voor het leven van u en uw gezin.

 

Whiplash bij verkeersongeval

Niemand verdient het om gewond te raken omdat iemand anders nalatig is geweest of gevaarlijk heeft gereden. Of u nu de bestuurder van een auto bent, een passagier in een auto of in het openbaar vervoer, of zelfs een fietser of voetganger, u kunt in aanmerking komen voor een schadeclaim.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.