Logo 112Ede

Redactie evenement 0 reactie(s) do 19 augustus 2021, 17:42

Wielerwedstrijd dinsdag 24 augustus in centrum Ede

Laatst bijgewerkt: maandag 17:13 uur
EDE – Op dinsdag 24 augustus vindt in het centrum van Ede de proloog van de internationale wielerwedstrijd Simac Ladies Tour plaats. In Nederland is dit de belangrijkste etappewedstrijd voor vrouwen. De proloog is een individuele tijdrit en start om 12:15 uur op de Markt. De finish wordt verwacht om 14:15 uur op de Raadhuisstraat. Burgemeester René Verhulst en wethouder Peter de Pater zijn blij weer een wedstrijd als deze te kunnen verwelkomen.

Volgens burgemeester Verhulst past zo’n wedstrijd bij de gemeente: “De gemeente Ede is van nature een echte fietsgemeente. Enerzijds vanwege de prachtige natuur en anderzijds door ons goede netwerk van fietspaden. De proloog is een mooie kans om te laten zien wat Ede te bieden heeft. Ook via de tv, want de proloog wordt live uitgezonden.” Wethouder De Pater vult aan: “Je kunt hier heerlijk fietsen, mountainbiken en wielrennen. We hebben 80 km single track. Een internationale wielerwedstrijd als de Simac Ladies Tour kan bij ons prima uit de pedalen. Onder anderen Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, en Marianne Vos doen mee.”

Verkeer, parkeren en wegen
In sommige gebieden in het centrum van Ede gelden deze dag verkeers- en parkeermaatregelen en wegafsluitingen. Inwoners van deze gebieden hebben daarover van de gemeente een brief gekregen. Verhulst: “Samen met de organisator doen we ons best om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Vooral hopen we er een fantastisch wielerspektakel van te maken.”

Coronaplan en overleg
Vanwege de coronamaatregelen heeft het erom gespannen of de wedstrijd kon doorgaan. De organisator van de wedstrijd heeft bij de gemeente een coronaplan ingeleverd. Daarnaast heeft de gemeente uitvoerig overlegd met de gemeenten van de 6 andere etappeplaatsen, met de veiligheidsregio VGGM en met de GGD en de GHOR. Burgemeester René Verhulst: “Het coronaplan voldoet ruimschoots aan de geldende coronamaatregelen. Op basis van dit plan en van al deze overleggen en adviezen heeft het college besloten dat de wedstrijd kan doorgaan.”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.