Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 18 januari 2022, 19:58

Shermantank tijdelijk van zijn plek vanwege aanleg van de nieuwe Parklaan

Laatste update: 18 jan 2022 19:58 uur

EDE – De Shermantank op de Langenberg is tijdelijk van zijn plek. De iconische blikvanger maakt plaats voor de aanleg van de nieuwe Parklaan, de nieuwe weg waarmee we Ede-Oost goed bereikbaar houden.

De gerestaureerde M4 Shermantank uit de Tweede Wereldoorlog werd in de morgen van 18 januari opgetakeld. De tank is overgebracht naar een opslaglocatie, waar hij verblijft totdat hij niet meer in de weg staat bij de werkzaamheden voor de Parklaan.

Bevrijding van Ede
De Shermantank herinnert aan 17 april 1945. Ede werd toen bevrijd door het Canadese Calgary Regiment met Shermantanks. Deze eenheid maakte deel uit van de Britse Polar Bear Divisie. Sinds 1990 staat een van deze Shermantanks als monument op de Langenberg.

Naar de overkant
De tank keert naar verwachting in september weer terug met een nieuw likje verf. Niet op zijn vertrouwde plek, maar een tiental meter verder, aan de overkant van de Nieuwe Kazernelaan voor pannenkoekenhuis de Langenberg. Uiteraard weer met de loop richting Ede, om recht te doen aan de richting vanwaar de bevrijders Ede in 1945 kwamen binnenrijden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons