Logo 112Ede

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 06 januari 2023, 16:32

Sterke groei Ede door geboorten

EDE – In 2022 groeide het aantal inwoners in Ede met 1.920 tot een aantal van 121.906 inwoners. Deze groei heeft vooral te maken met het hoge aantal geboren baby’s in Ede. In vergelijking met de andere 100.000+ steden bezet Ede hiermee een tweede plek, na Almere. De bevolkingsgroei in Ede is daarnaast toe te schrijven aan een aantal verhuizingen en een positief migratiesaldo. Dat laatste heeft voor het grootste deel betrekking op de opvang van Oekraïners in de gemeente.

Uit onderzoek blijkt daarnaast dat Edenaren voor elkaar klaar staan. Bijna iedereen zou bij iemand terecht kunnen als hij / zij hulp nodig heeft bij klusjes in en om het huis en bij hulp in de huishouding bij ziekte of hulpbehoevendheid. Daarnaast is er een zeer positief beeld bij Ede als gebied, waarbij met name het landschap in het buitengebied als aantrekkelijk wordt ervaren. Ook is er grote tevredenheid over de bereikbaarheid van Ede centrum per fiets en over de fietspaden / fietsroutes van en naar hun eigen buurt.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.