Redactie misdaad 0 reactie(s) di 15 februari 2022, 16:19

Twee aanhoudingen in onderzoek naar mensenhandel bij politie-actie in Veenendaal en Wageningen

Laatste update: 1 jaar geleden

VEENENDAAL / WAGENINGEN – Bij een politie-actie in Veenendaal en Wageningen zijn dinsdag 15 februari twee mensen aangehouden voor mensenhandel. Het gaat om twee mannen van 21 en 26. Allebei komen ze uit Veenendaal.

Rond 06:00 uur in de vroege ochtend is een inval gedaan op vier locaties, waarna de aanhoudingen volgden. Ook zijn er een aantal telefoons in beslag genomen. De actie is onderdeel van een groot onderzoek naar mensenhandel door het Team Mensenhandel en Migratiecriminaliteit (TMM) van de eenheid Midden-Nederland in samenwerking met de eenheid Oost-Nederland. Het onderzoek richt zich op de seksuele uitbuiting van een meerderjarig slachtoffer. Dit zou zijn gebeurd tussen oktober 2020 en eind maart 2021 in verschillende plaatsen in het land, waaronder in Veenendaal, Doorn en Utrecht.

Lange adem
Eerder zijn in dit onderzoek al vier verdachten aangehouden. De mannen die vanochtend zijn opgepakt, zijn meegenomen voor verhoor en zitten vast. Han van het onderzoeksteam is blij met het resultaat.

‘Dit was een proces van de lange adem. Het resultaat van vandaag is te danken aan maandenlang onderzoek en de inzet van heel veel collega’s.’

Met de actie van vandaag is de zaak niet rond, er volgen mogelijk later nog meer aanhoudingen.

Wat is mensenhandel?
Mensenhandel is onder andere het werven, vervoeren of opnemen en huisvesten van mensen met gebruik van dwang. Het doel van de mensenhandelaar is de uitbuiting van een persoon. Er zijn allerlei vormen van mensenhandel, zoals criminele uitbuiting en arbeidsuitbuiting en seksuele uitbuiting. De slachtoffers moeten vaak onder mensonterende omstandigheden werken. Het geld dat ze verdienen moeten ze voor een groot deel inleveren.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.