Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 03 februari 2023, 11:48

Uitgiftepunt gratis menstruatie producten op Dulon College

EDE – Ook het Dulon College heeft sinds donderdag een uitgiftepunt voor menstruatieproducten, ook wel een MUP genoemd. Het is een extra voorziening voor vrouwen en meisjes die weinig of niet genoeg financiële middelen hebben om deze producten zelf aan te schaffen. Bij dit uitgiftepunt mogen ze die gratis meenemen. Inmiddels zijn er in de gemeente Ede meer dan tien van dit soort punten gerealiseerd.

Deelnemen

Wethouder Karin Bijl (inkomen en schulddienstverlening) verrichtte samen met een studente donderdag de officiële opening en legt uit waarom een dergelijk uitgiftepunt zo hard nodig is, zeker met de almaar stijgende inflatie in het achterhoofd. “Helaas zijn er ook in ons welvarende land veel vrouwen en meisjes die tampons of maandverband niet kunnen betalen. Dat beperkt hen in hun doen en laten en zorgt ervoor dat zij niet volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Het mag niet zo zijn dat je hierdoor bijvoorbeeld niet naar school kunt en daardoor een les, een examen of je vrienden mist. Ik ben daarom heel blij met dit initiatief dat voor sommige meiden echt verschil kan maken.”

Armoedefonds

De MUP op het Dulon College is te vinden op het genderneutraal toilet op de begane grond en wordt op aanvraag aangevuld door het Armoedefonds. De gemeente Ede is in 2022 met de realisatie van de uitgiftepunten gestart na verschijning van het FNV-rapport ‘Menstruatie-armoede in Nederland’. Op de www.ede.nl/mup staat een overzicht van alle punten in gemeente.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.