Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 05 januari 2022, 16:26

Verhalen maken de toekomst; verhalenbundel gratis bij alle bibliotheken in Ede

Laatste update: 5 jan 2022 16:26 uur

EDE – Droomt u ook wel eens over de toekomst? Hoe het leven eruit ziet in 2040? Geven onderwijsrobots op school de lessen, zodat we minder last hebben van een lockdown en schoolgebouwen niet meer nodig zijn? Of krijgen straks alle kinderen een warme gezonde maaltijd op school en drinken we havermelk in onze koffie? Zomaar wat vragen en dromen waarover gesproken wordt in de nieuwe verhalenbundel: ‘Verhalen maken de toekomst, Edenaren met elkaar in gesprek’. Deze verhalenbundel is vandaag door het kindercollege van Ede en de burgemeester overhandigd aan de bekende Edese schrijver Jan Siebelink.

De verhalenbundel bestaat uit veertien driegesprekken over diverse thema’s. Onder andere wonen, voeding, onderwijs, geloof, sport en evenementen komen aan bod. Daarnaast bevat de bundel nog een aantal ingezonden reacties van inwoners van Ede en komt de Jongerenraad aan het woord.

Inspireren en geïnspireerd raken
De verhalenbundel dient een dubbel doel. Tijdens de driegesprekken konden Edenaren elkaar inspireren met hun dromen en idealen. Met de uitkomsten hiervan kunnen nu ook andere inwoners en bestuurders van Ede hier kennis van nemen en zelf hierdoor geïnspireerd raken. Burgemeester René Verhulst: “En dat is voor mij ook gelukt. Ik ben trots op de betrokkenheid die blijkt uit de gevoerde gesprekken en de leuke, creatieve ideeën die naar voren komen. We maken als overheid zoveel visies op onderwerpen die mensen aangaan. Het is nu juist zo leuk dat deze bundel inwoners van Ede uitnodigde om met elkaar in gesprek te gaan zonder kaders, zonder richtlijnen. Enkel met hun eigen fantasie en eigen idee. Rest mij slechts één tip voor alle inwoners van Ede: Lees het!”

Gratis op te halen op diverse locaties
De verhalenbundel is vanaf volgende week gratis op te halen bij alle bibliotheken in Ede.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons