Redactie natuur 0 reactie(s) di 09 november 2021, 16:19

Vogelgriep in noordelijk deel van de Groene Grens tussen Veenendaal en Ede

Laatst bijgewerkt: dinsdag 17:30 uur
EDE / VEENENDAAL – In het noordelijk deel van natuurgebied De Groene Grens zijn vier dode dieren gevonden. Uit onderzoek bleek dat drie van deze dieren zijn overleden aan vogelgriep. Om te voorkomen dat deze besmettelijke griep zich verspreidt, kunt u het gebied het beste vermijden.

In natuurgebied De Groene Grens tussen Veenendaal en Ede zijn eind vorige week drie dode zwanen en een dode gans gevonden. De dieren zijn opgehaald door medewerkers van Dierenambulance Nederrijn. De dieren zijn gevonden in het noordelijk deel van het natuurgebied. In de omgeving worden waarschuwingsborden geplaatst. Voor het zuidelijk deel geldt deze waarschuwing niet.

Ziet u dode vogels, raak deze dan niet aan en laat ook uw hond geen dode of zieke dieren pakken. Meld dit dan bij Stichting Mooi Binnenveld via [email protected]. Wees alert en niet alleen in dit gebied. Kijk voor aanvullende informatie op www.lci.rivm.nl/faq/vogelgriep

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.