Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 21 augustus 2023, 18:41

Voorkom een computerbrand met deze tips

In de wereld van vandaag is technologie een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven geworden. We vertrouwen op computers en andere elektronische apparaten om ons leven gemakkelijker en efficiënter te maken. Zoals bij elke technologie zijn er echter risico’s verbonden aan het gebruik ervan. Een van die risico’s is de mogelijkheid van woningbranden veroorzaakt door computers. Hoewel dit een zeldzame gebeurtenis lijkt, is het belangrijk om de potentiële gevaren te begrijpen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om onszelf en onze huizen te beschermen. In dit artikel noemen we daarom een paar tips die ervoor zorgen dat je huis niet afbrandt doordat je op je computer een voetbalweddenschap plaatst op betFIRST

Houd de ruimte rondom de computer vrij

Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen spullen dichtbij je pc staan. Zorg er vooral voor dat er geen brandbare materialen, zoals papier, stoffen of vloeistoffen, in de buurt van je computer of laptop zijn. Deze materialen kunnen namelijk sneller een brand creëren. Het is nog beter om het gebied rond je computer of laptop helemaal vrij van rommel te houden om het risico op brand te verkleinen.

Plaats je computer op een harde en vlakke ondergrond

Gebruik je computer of laptop niet op zachte oppervlakken zoals bedden of banken, omdat deze de ventilatie kunnen blokkeren en oververhitting kunnen veroorzaken. Plaats je computer of laptop juist op een harde, vlakke ondergrond die een goede luchtstroom mogelijk maakt. 

Blokkeer de ventilatieopeningen niet

Blokkeer daarnaast de ventilatieopeningen van je computer of laptop niet met voorwerpen, zoals boeken of papieren. Zorg er juist voor dat de ventilatieopeningen vrij zijn van blokkades om een ​​goede luchtstroom mogelijk te maken en oververhitting te voorkomen.

Gebruik een overspanningsbeveiliging met overbelastingsbeveiliging

Investeer in een overspanningsbeveiliging met overbelastingsbeveiliging om elektrische spanningspieken en overbelasting van het elektrische circuit, wat brand kan veroorzaken, te voorkomen. Gebruik geen verlengsnoeren of stekkerdozen die overbelast of beschadigd zijn, hierdoor kun je namelijk ook een woningbrand veroorzaken.

Blijf altijd bij je pc in de buurt

Laat je computer of laptop niet onbeheerd achter terwijl deze in gebruik is, vooral als deze bezig is met het uitvoeren van intensieve taken of opladen. Zet je computer of laptop altijd uit als je hem niet gebruikt of als je voor langere tijd weggaat. Doe dit zelfs als je maar heel even weg moet. 

Onderhoud je computer optimaal

Stof en vuil kunnen zich ophopen in de ventilatieopeningen van je computer of laptop, waardoor het risico op oververhitting en brand toeneemt. Reinig je computer of laptop en de ventilatieopeningen regelmatig om stofophoping te voorkomen. Als je dit niet doet, kan het stof namelijk uiteindelijk vlam vatten en zorgen voor een woningbrand. 

Zorg voor een brandblusser en rookmelder

Houd een brandblusser en rookmelder in de buurt van je computer of laptop en zorg ervoor dat deze in goede staat verkeren. Weet hoe je de brandblusser moet gebruiken in geval van brand. Het is daarnaast belangrijk om ervoor te zorgen dat de rookmelder batterijen bevat en goed werkt. 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.