Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 07 februari 2023, 16:35

Voormalig Victoria Vestaterrein krijgt 340 nieuwe woningen

EDE – De kantoren van het voormalige Victoria Vesta terrein aan de Loevestein in de wijk Veldhuizen, krijgen een bestemming wonen. Het ontwerp-bestemmingsplan dat het college van B&W vandaag vaststelde, maakt de weg vrij om naast 270 appartementen in de voormalige kantoorpanden, ook 70 nieuwe woningen te bouwen. De 270 appartementen worden momenteel gerealiseerd of kennen al een nieuwe bewoner. De nieuwe woningen worden volgend jaar gebouwd in 10 bouwlagen met daaronder een parkeerkelder voor de bewoners van de 70 woningen. Het zijn vrije sector huurwoningen. In totaal voorziet de locatie in 340 woningen waaronder 235 sociale huurwoningen (194 regulier en 41 met woonzorgkarakter), 35 middenhuurwoningen en 70 vrije sector huurwoningen.

Wethouder de Pater: “Ede is een groeigemeente. We werken daarom hard aan het bouwen van nieuwe woningen. Dit plan is een geweldig voorbeeld van binnenstedelijke ontwikkeling. Het hele project kent een gezonde mix van woningtypes, zodat veel woningzoekenden hier hun nieuwe woonplek zullen vinden.”

Met dit bestemmingsplan wordt tevens de natuurinclusieve inrichting van de buitenruimte geborgd en worden twee overbodig geworden nutsvoorzieningen weg bestemd. Het ondergronds parkeren versterkt het groene karakter. De stikstofberekening valt voor het hele project gunstig uit, ook omdat de gasgestookte kantoorfuncties zijn beëindigd. Na gesprekken met omwonenden is gekozen voor een minder hoog gebouw voor de 70 woningen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.