Redactie overig 0 reactie(s) di 28 maart 2023, 16:44

Vrouw uit Ede moet 6 jaar de cel in voor aanrijding op parkeerplaats

EDE – De rechtbank veroordeelt een 37-jarige vrouw uit Ede tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor het plegen van doodslag. Ook moet de vrouw haar rijbewijs voor 5 jaar inleveren en schadevergoedingen betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer.

Op 19 maart 2022 reed de vrouw op een drukke parkeerplaats in Ede tegen de bedrijfsbus van het slachtoffer aan. Kort nadat het slachtoffer haar daarop had aangesproken, reed de vrouw het slachtoffer aan. Vervolgens reed zij meerdere malen over hem heen, onder meer over zijn hoofd en borst. Daarna reed ze weg, waarbij ze het slachtoffer in zeer kritieke toestand achterliet. Het slachtoffer overleed later die dag.

Vrouw zag slachtoffer voor aanrijding

Anders dan de vrouw stelde, vindt de rechtbank bewezen dat zij het slachtoffer daadwerkelijk zag voordat zij hem aanreed. De rechtbank vindt doodslag bewezen, waarbij de rechtbank ervan uitgaat dat de vrouw bewust de kans aanvaardde dat het slachtoffer kon overlijden door haar handelen.

Onomkeerbare gevolgen

Het delict speelde zich af op een zaterdagmiddag op een drukke parkeerplaats. Er waren veel mensen getuige van de aanrijding. Uit de getuigenverklaringen blijkt dat getuigen heel erg geschrokken zijn en maanden later nog steeds last hadden van de confrontatie met deze aanrijding. Het gaat om een ernstige handeling met onomkeerbare gevolgen. De nabestaanden moeten plotseling hun echtgenoot, vader en broer missen. Het leed en gemis is enorm voor ze. Geen enkele straf zal bij de nabestaanden het aangerichte leed kunnen wegnemen.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Bij de vrouw is sprake van psychische problematiek, waardoor de doodslag in verminderde mate aan haar moet worden toegerekend. De rechtbank houdt hiermee bij het bepalen van de straf nog meer rekening dan de officier van justitie, waardoor de rechtbank een lagere straf oplegt dan de 9 jaar cel die de officier van justitie eiste.

Schadevergoeding

Tot slot moet de vrouw schadevergoedingen betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer. Het gaat hier om een totaalbedrag van bijna 90 duizend euro.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.