Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) di 08 november 2022, 6:12

Waarom moeten natuur- en kunstliefhebbers naar Ede?

Ten westen van de stad Arnhem en ten oosten van Utrecht ligt de gemeente en de stad Ede. Het is specifiek gelegen in de centrale provincie Gelderland. Het dorp heeft directe trein- en wegverbindingen naar zowel Arnhem als Utrecht. Zowel Arnhem als Utrecht zijn de twee grote steden die er halverwege tussen liggen. Hoewel er geen directe waterverbindingen zijn, zijn er directe weg- en treinverbindingen naar de steden Arnhem. Het heeft een grotere haven op grotere afstand en Wageningen heeft een kleinere industriehaven aan de Rijn. Eenmaal aangekomen in Ede kun je een bezoek brengen aan Nationaal Park De Hoge Veluwe en het Kröller Müller Museum. Als je graag naar wilde dieren kijkt, kun je ook de prachtige omgeving van Ede bezoeken. Zorg ervoor dat je wollen beenwarmers draagt, want de temperatuur kan aanzienlijk dalen! Welke plekken kunnen natuur en kunstliefhebbers allemaal bezoeken in Ede? Dat bespreken we in dit artikel!

Nationaal Park De Hoge Veluwe bezoeken

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een Nederlands nationaal park in de provincie Gelderland nabij de steden Ede, Wageningen, Arnhem en Apeldoorn. Nationaal Park De Hoge Veluwe is een gerenommeerd natuurreservaat met meer dan 5.400 hectare bos, heide, grasland en zandduinen. Het park herbergt veel Rode Lijstsoorten (kwetsbare en beschermde soorten). Bijvoorbeeld de boommarter, maar ook edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen. Het is echt een fantastische plek om te bezoeken. Dit kan alleen, met een gids of tijdens een groepsreis. Mocht je toevallig in Ede zijn, dan kun je deze plek gemakkelijk bezoeken, want het is er niet ver vandaan. Ga je deze plek in de winter bezoeken ? Neem dan warme beenwarmers voor dames mee ​​om je warm te houden tijdens je reis. Zo ben je optimaal voorbereid op je reis!

Kunstliefhebbers moeten het Kröller Müller Museum bezoeken

Het Kröller Müller Museum is een nationale kunstgalerie en beeldentuin die te vinden is in Otterlo, Nederland, in het Nationaal Park Hoge Veluwe. Dit museum omvat een unieke samensmelting van kunst, architectuur en natuur. In dit gerenommeerde museum is de op één na grootste Van Gogh collectie ter wereld ondergebracht. Daarnaast is er een selectie werken van hedendaagse kunstenaars zoals Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Meer dan 160 sculpturen van gerenommeerde kunstenaars, waaronder Auguste Rodin, Henry Moore, Jean Dubuffet en Joep van Lieshout, zijn te vinden in de beroemde beeldentuin van het museum. Je kunt genieten van al deze kunstwerken terwijl je de voordelen van beenwarmers van Soxs ervaart als je door het museum loopt.

Genieten van de natuur

Reis met de boswachter door de natuur terwijl je uitkijkt naar edelherten, reeën, zwijnen, vossen en moeflons. Het geluid van de herten is zeker iets dat je kunt horen tijdens de mooie bronst in september. Gedurende de bronstperiode staan ​​er een aantal gespecialiseerde excursies op het programma. De kans dat je wild ziet op een observatieplaats voor dieren is erg groot. Dit zijn heerlijke locaties in the middle of nowhere waar je even tot rust kunt komen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons