Redactie — lokaal0 reactie(s) — ma 11 oktober 2021, 20:55

Woonbeton en gietvloeren

Een nieuwe vloer uitzoeken kan best wel een probleem zijn voor veel mensen. Er zijn heel veel soorten vloeren op de markt, elk met zijn eigen voor en nadelen. De keuze wordt nog moeilijk als vloeren heel veel op elkaar lijken. Dit is het geval bij woonbeton en gietvloeren. Deze twee zien er heel erg hetzelfde uit maar hebben zeker ook wel een aantal verschillen. We hebben de verschillen en overeenkomsten van deze twee vloeren even op een rijtje gezet. Het is namelijk belangrijk dat je een goed overwogen keuze kan maken als je een nieuwe vloer aanschaft. Het zou zonde zijn van het geld als je te snel een keuze maakt en uiteindelijk met een vloer in huis komt te zitten waar je niet helemaal tevreden over bent.  

Verschil in gevoel
Beide vloeren voelen net even anders aan de voeten. Een gietvloer is vaak gemaakt van flexibel kunsthars met als gevolg dat het erg flexibel is. Dit zorgt ervoor dat het zachter aanvoelt aan de voeten wanneer er op gelopen wordt. Dit is niet per se beter of slechter dan woonbeton, wat iets harder aanvoelt dan gietvloeren. 

Verschil in functionaliteit
Beide vloeren verschillen ook op het gebied van functionaliteit. Een gietvloer is dunner dan woonbeton. Het verschil is niet zodanig groot dat je het merkt in hoe dicht de vloer bij het plafond is, maar een verschil is een verschil. Beide vloeren worden ook anders aangelegd in het huis. Het verschilt ligt in dat de gietvloer gegoten wordt en een woonbetonnen vloer gestort wordt waarna het nog met de hand of machines op de goede plaats gelegd moet worden. Waar de twee vloeren met elkaar in overeenkomen is dat ze onder beide vloeren een vloerverwarming gelegd kan worden. Ook zijn beide vloeren geschikt voor een vloercoating. 

Verschillen voor het oog
De twee vloeren hebben ook kleine verschillen voor het oog. Het eerste verschil zit hem in de uitstraling van de vloeren. Woonbeton ziet er iets natuurlijker uit dan een gietvloer. Dit is natuurlijk te verklaren omdat woonbeton van natuurlijk materiaal gemaakt wordt en een gietvloer niet. Voor de rest hebben de twee vloeren alleen maar heel veel overeenkomsten op gebied van uiterlijk. Beide zien er stijlvol uit op hun eigen manier. Daarnaast zijn beide vloeren te verkrijgen in dezelfde keuren. De meest populaire kleur waar deze vloeren in geleverd worden is grijs. 

Advies
Zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel zijn er zeker verschillen tussen de twee vloeren, maar zijn deze niet heel groot te noemen. Daarom kan het van pas komen om advies te vragen bij een vloerenspecialist of een interieurdesigner. Deze kunnen jou meer vertellen over waar deze twee vloeren allemaal in verschillen, of juist hetzelfde in zijn. Maak daarom altijd een afspraak bij de specialist voor het beste advies op gebied van vloeren. Of het nou gietvloeren, woonbeton of een heel ander soort vloer is, zij weten daar waarschijnlijk wel raad mee. 

Deel dit artikel

Reacties

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

0
Wat vind jij? Laat een reactie achter!x
()
x