Redactie weer 0 reactie(s) zo 20 februari 2022, 17:30

Zet je schap voor de volgende storm: Franklin

Laatste update: 20 feb 2022 17:31 uur

NEDERLAND – Storm Eunice is nog maar net weg, of de volgende storm staat ons alweer te wachten: storm Franklin.

Code oranje: Vandaag en morgen veel wind, vanavond in het westen zeer zware windstoten

Volgens het KNMI komen in de noordwestelijke helft van het land zware windstoten voor van 80-90 km/uur. De wind neemt vanavond verder toe, zodat de zware windstoten in het hele land voorkomen. In de westelijke provincies en het IJsselmeergebied komen tussen 20 en 23 uur zeer zware windstoten voor van 100-120 km/uur, hiervoor geldt code oranje. Landinwaarts kunnen ook tijdens buien lokaal zeer zware windstoten van rond 100 km/uur voorkomen. Plaatselijk kan er weer schade ontstaan.

Komende nacht beperken de zware windstoten zich voornamelijk tot de kustprovincies.

Morgen overdag staat er opnieuw veel wind met overal zware windstoten van 75-90 km/uur, langs de kust rond 100 km/uur. Pas in de loop van middag en avond neemt de wind af. De windstoten kunnen overlast veroorzaken voor verkeer en buitenactiviteiten.

Naamgeving
De nieuwe storm heeft de naam Franklin gekregen. De naam is gekozen ter nagedachtenis aan voormalig weerpresentator van de NOS Frank Kroonenberg. Hij werkte ruim veertig jaar bij het KNMI en heeft bijgedragen aan de totstandkoming van Meteoalarm, het internationale platform met weerwaarschuwingen, en aan de naamgeving van stormen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons